Murmur cardiac (sunete anormale ale inimii)


Piept | Cardiologie | Murmur cardiac (sunete anormale ale inimii) (Symptom)


Descriere

Un murmur cardiac este un murmur suplimentar sau un sunet ciudat care are loc intre sunetele bataii inimii. Este un sunet continuu, cu un stetoscop acustic, produs atunci cand sangele trece prin anumite zone ale inimii. O inima are patru camere, doua atrii si doua ventricule separate de un schelet de cartilaj, care separa fiecare camera. Acest schelet este alcatuit din septul atrial, septul ventricular si patru supape numite aorte, pulmonara, mitrala si tricuspida, care dirijeaza fluxul sangelui direct într-un traseu specific in inima care permite utilizarea cea mai eficienta a fiecarei batai a inimii pentru a pompa sangele la restul corpului. Murmurele inimii sunt adesea asimptomatice, sunt nevinovate si sunt doar detectate in timpul unui examen medical de rutina.

Cauze

In timp ce acest sunet a inimii este cauzata de inchiderea ritmica a valvelor inimii, un murmur cardiac este cauzat de fluxul de sange inadecvat in inima.

Murmurul inimii pote fi cauzat de o serie de factori sau boli, inclusiv: valve cardiace defecte, gauri in peretii inimii ca defectul septal atrial sau defectul septal ventricular, sarcina, febra, anemie.

Multi copii prezinta acest murmur al inimii dar nu necesita tratament. Totusi, un murmur cardiac daunatoare pote fi cauzat de tulburari cardiace congenitale, regurgitare mitrala, regurgitare aortica, stenoza mitrala, deteriorarea muschiului cardiac, anemie, hipertiroidism sau stres.

Sunetul cardiac anormal pote fi asociate cu diferite tipuri de boli de inima, in special cele care afecteaza valvele cardiace. Prezenta bolilor de inima poate fi sugerat de: dureri in piept, tahicardie, ritmul cardiac accelerat, palpitatii, dispnee, oboseala si cianoza.

Diagnostic si tratament

Cele mai multe sunete ale inimii sunt inofensive si nu au nevoie de tratament. Unele sunete cardiace pot necesita teste pentru a fi siguri ca nu este cauzat de o afectiune grava care sta la baza inimii. Tratamentul, daca este necesar, este directionat la cauza murmurele inimii. Examenul fizic include evaluarea culoarea pielii, impulsuri inimii, evaluarea picioarelor pentru umflarea si edeme, consultul plamanilor pentru semne de acumularea de lichide.

...