Palpitaţii


Piept | Cardiologie | Palpitaţii (Symptom)


Aritmia este un ritm cardiac anormal. Unele aritmii nu afecteaza starea generala de sanatate, in timp ce altele sunt mai grave si pun viata în pericol. Palpitatiile sunt senzatia sau gradul de constientizare a batailor inimii. Palpitatiile pot simti ca inima este la intrecere, uriasa sau sarind peste batai. Ele pot fi declansate de efort fizic, stres emotional, cofeina si nicotina. Palpitatiile sunt de obicei asociate cu un ritm cardiac anormal (aritmie).

O palpitatie este o anomalie a inimii, care variaza de la batai de multe ori neobservate ignorate sau batai cardiace accelerate la schimbari foarte vizibile, însotite de ameteli sau dificultati de respiratie. Palpitatiile inimii pot fi simptome de boli cum ar fi boala coronariana, astm, emfizem, si cancer pulmonar.

Cauze

Uneori, sistemul electric al inimii se poate defecta din cauza unei boli cardiace coronariene, produse chimice din sânge (inclusiv unele medicamente), sau, uneori, pentru un motiv necunoscut. Modificari în sistemul electric al inimii poate provoca ritmuri cardiace anormale (aritmii).

Aritmiile sunt modificari de stil si / sau de viteza ale ritmului cardiac normal. Unii pacienti sunt complet constienti de aritmii lor. Altii pot raporta simptome incluzând palpitatii, batai sarite sau senzatii de vibratii, ameteli, lesin, dispnee, sau dureri în piept.

În tahicardie si bradicardie, poate avea loc lipsa fluxului sanguin la nivelul creierului, arterelor coronare, sau restului corpului. Lipsa fluxului sanguin la nivelul creierului poate provoca ameteli sau pierderea constientei (sincopa). Lipsa alimentarii cu sange a arterelor coronare poate provoca dureri în piept sau presiune (angina pectorala). Aprovizionarea inadecvata de sange la restul corpului poate provoca slabiciune si dificultati de respiratie.

...