Durere de glezna


Laba piciorului | Ortopedie | Durere de glezna (Symptom)


Glezna este segmentul membrului inferior care uneste gamba cu picioru. Durerea de glezna poate aparea din cauza unei accidentari sau a unei boli a gleznei. Severitatea entorsei glezna variaza de la usoara, care poate rezolva în termen de 24 de ore, pâna la severa, care poate necesita reparatii chirurgicale.

Cauze

O entorsa la glezna este o leziune a ligamentelor, care leaga oasele unul de altul. În cele mai multe cazuri, glezna este rasucita spre interior, provocând rupturi mici în ligamentele, ce duce la umflaturi si vânatai, ceea ce face dificila suportarea greutatii.

În plus fata de entorse, durerile de glezna pot fi cauzate de: deteriorarea sau umflarea tendoanelor, care se alatura muschii la os, sau cartilaj, care captuseste articulatiile, infectii în glezna, osteoartrita, artrita goutrheumatoid, sindromul Reiter, precum si alte tipuri de artrita. Probleme în zonele de lânga glezna, care poate provoca dureri la glezna includ: blocarea vaselor de sânge în picior, durere de calcai sau leziuni, leziuni nervoase, cum ar fi sindromul de tunel Tarsal sau sciatica.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul poate consta initial in odihna, gheata, elevatie si imobilizare, dar pot include, de asemenea, medicamente anti-inflamatorii nonsteroidale, cum ar fi ibuprofenul, terapie fizica, si injectie cu cortizon. Un chirurg poate determina cele mai bune cauza dureri de glezna si optiunile terapeutice adecvate.

...