Afecţiuni asociate cu căldura


General sau altele | Medicină generală | Afecţiuni asociate cu căldura (Symptom)


O boala asociata cu caldura este o afectiune care poate aparea ca urmare a expunerii la caldura. Chiar si perioade scurte de temperaturi ridicate pot cauza probleme grave de sanatate. Bolile legate de caldura cuprind un spectru de conditii care variaza de la boli minore la boli ce pun viata în pericol si urgente medicale. Exista mai multe boli legate de caldura, inclusiv accident vascular cerebral de caldura, epuizare, crampele de caldura, sincopa de caldura (lesin), si erupsii cutanate de caldura.

Cauze

O temperatura a corpului sanatoasa este mentinuta de catre sistemul nervos. Pe masura ce creste temperatura corpului, organismul incearca sa mentina temperatura sa normala prin transferul de caldura. Transpiratii si fluxul de sange la nivelul pielii (termoreglare) ajuta la pastrarea corpului unei persoane sa se raceasca. O boala legata de caldura apare atunci cand organismul nu mai poate transfera caldura suficient pentru a mentine o persoana rece.

O temperatura a corpului ridicata (hipertermie), se poate dezvolta rapid în medii extrem de calde, cum ar fi atunci cand un copil este lasat într-o masina, în caldura verii. Temperaturile ridicate se pot dezvolta, de asemenea, in spatii mici, unde ventilatia este slaba, cum ar fi mansarde sau salile cazanelor. Oamenii care lucreaza în aceste medii pot dezvolta rapid hipertermie.

O persoana cu simptome, inclusiv dureri de cap, greata, oboseala si dupa expunerea la caldura, probabil, au intr-o anumita masura una din bolile legate de caldura. Este important sa se recunoasca diferenta dintre o stare foarte grava cunoscuta sub numele de accident vascular cerebral de caldura si de alte boli cauzate de caldura.

...