Menstruaţie abundentă, prelungită


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Menstruaţie abundentă, prelungită (Symptom)


Descrierea corect medicala folosita pentru perioade grele menstruale se refera la o cantitate mai mare de 80 ml de sânge în fiecare perioada.

Mensturatiile sunt considerate abundente, atunci când: (i) o femeie sangereaza pentru mai mult de 8 pâna la 10 zile, (ii) o femeie sângereaza atât de mult încât este dificil pentru ea sa mearga la munca. Ea poate fi chiar obligata sa-si planifice vacanta si timpul liber în functie de timpul menstruatiei. (iii) sângerare este continua si atat de abundenta incat femeia devine anemica, (iv) prezenta unor cheaguri mici in mai mult de una sau doua zile, (v) aparitia brusca si neasteptata a perioadei, (vi) sângerare dupa menopauza.

Deseori, în cazul în care o femeie sângereaza de la nivelul rectului sau prezinta sânge în urina, se poate crede ca sângele vine de la vagin. Un tampon poate fi introdus in vagin pentru a confirma faptul ca este sursa de sângerare.

Cauze

Cauzele de sângerare prelungita si abundenta poate fi din cauza unui dezechilibru hormonal temporar, care în cele din urma se corecteaza. În anii din jurul menopauza (45 de ani), perioadele abundente sunt, de obicei, un semn de dezechilibru hormonal. Cu toate acestea, posibilitatea de a avea o mensturatie abundenta poate fi cauzata de o boala de baza care creste cu varsta.

Urmatoarele conditii sunt asociate cu perioade grele: (i) fibroame, (ii), endometrioza (iii) boala inflamatorie pelvina (iv) polipi a mucoasei uterului, (v) asa-numita sângerare uterina disfunctionala (SUD). Aceasta se refera la sângerare excesiva cu nici o explicatie aparenta.

...