Durere de călcâi


Laba piciorului | Ortopedie | Durere de călcâi (Symptom)


Calcaiul este o perna de tesut gras care protejeaza structurile de picior, inclusiv osul calcâiului, muschii si ligamentele. Durerea in calcai este o plângere comuna a piciorului. Complicatiile includ fasciita plantara si pinteni. Diferite boali sunt cauza comuna de durere de calcai la copii.

Cauze

Durerile în calcâi pot rezulta dintr-o serie de factori. Anomalii ale pielii, nervi, oase, vase de sange, si tesuturile moi ale calcaiului pot duce la dureri. Din cauza mersului pe jos de zi cu zi si, suntem întotdeauna la un risc pentru leziuni sau traumatisme în zona calcâiului.

Cauzele comune de durere în calcâi includ blistere si bataturile. Fasciita plantara, inflamatie a tesutului în talpa piciorului se întinde de la calcai la partea din fata a piciorului si este o conditie de obicei asociata cu dureri de calcâi.

Unele dintre numeroasele cauze ale durerii de calcai pot include: (1) Stilul de mers pe jos anormal, cum ar fi intoarcerea picioarelor spre interior (2) Obezitatea (3) Nepotrivirea pantofilor (4), Alergarea sau saritul pe suprafete dure (5) Leziuni la calcâi, cum ar fi fracturi de stres (6) Bursita (inflamatie a unui bursa - bursae sunt saculeti mici, care contin lichid pentru a lubrifia componentele în miscare, cum ar fi nivelul articulatiilor si muschilor) (7) neurom - extindere nerv (8) anumite afectiuni, inclusiv diabetul zaharat si artrita.

...