Hipercalcemie (nivel ridicat de calciu în sânge)


General sau altele | Hematologie | Hipercalcemie (nivel ridicat de calciu în sânge) (Symptom)


Descriere

Hipercalcemie este un nivel ridicat de calciu în sânge. (Interval normal: 9-10 5 mg / dl sau 2 . 2 - 2. 6 mmol / L. . . ). Acesta poate fi constatare de laborator asimptomatica, dar din cauza ca un nivel ridicat de calciu este adesea indicativ de alte boli, o verificare ar trebui sa fie efectuata în cazul în care persista. Acesta poate fi din cauza eliberarii excesive de calciu osos, cresterea absorbtiei intestinala a calciului, sau scaderea excretiei renale a calciului.

Cauze

Una dintre cele mai comune cauze ale nivelului de calciu ridicat (hipercalcemie), este o supraproductie de hormon paratiroidian, sau hiperparatiroidism. Hipercalcemia poate sa apara din cauza altor afectiuni medicale. Aceste conditii pot varia în severitate si cronicitate, si pot pune viata în pericol. Afectiunile maligne sunt o cauza comuna de calciu din sânge crescut. Pâna la 20% din persoanele cu cancer vor dezvolta hipercalcemie la un moment dat in boala lor.

La majoritatea pacientilor cu hipercalcemie, semnele si simptomele sunt minime. În general, simptomele cresc cu niveluri mai ridicate de calciu în sânge. În cazurile severe, nivelurile crescute de calciu pot provoca ritmuri cardiace anormale cu concluzii specifice cu privire la electrocardiograma.

Simptomele sunt mai frecvente la valori ridicate de calciu din sange (12. 0 mg / dL sau 3 mmol / l). Hipercalcemie severa (peste 15-16 mg / dl sau 3 75-4 mmol / l). este considerata o urgenta medicala: la aceste niveluri poate avea ca rezultat, coma si stop cardiac. Personalul medical va recunoaste ca atacurile de panica si hiperventilatie cauzeaza hipocalcemie si nervii, hipersensibilitate musculara cu crampe si senzatii de furnicaturi. Hipercalcemia provoaca opusul - nivelurile ridicate de ioni de calciu reduce excitabilitatea neuronala, ceea ce duce la hipotonicitate de musculaturii netede si striate. Aceasta explica oboseala, slabiciune musculara, ton scazut si reflexele lente din grupurile musculare. În intestin acest lucru duce la constipatie. Nervii lenti explica, de asemenea, somnolenta, confuzie, halucinatii, stupoare si / sau coma.

...