Febră


General sau altele | Medicină generală | Febră (Symptom)


Descriere

Febra se refera la o crestere a temperaturii corpului. Din punct de vedere tehnic, orice temperatura a corpului peste masura orala normala a 98. 6 F (37 C) sau temperatura normala rectala de 99 F (37,2 C) este considerata a fi crescuta. Cu toate acestea, acestea sunt medii iar temperatura normala a corpului cuiva ar putea fi de fapt o F (0,6 C) sau mai mult peste sau sub medie a temperaturii corpului F. 98. 6 poate varia, de asemenea, pana la 1 F (0,6 C) de-a lungul zilei.

Odata cu cresterea temperaturii corpului apare un sentiment de frig iar odata ce termperatura a ajuns la o cota stabila, apare senzatie de caldura.

Cauze

O febra poate fi cauzata de mai multe motive, de la benigne la potential grave. Momentan nu sunt argumente pro si contra aparitiei febrei, iar problema este controversata. Cu exceptia unor temperaturi foarte ridicate, tratamentul pentru a reduce febra nu este de multe ori necesar. Cu toate acestea, medicamente antipiretice pot fi eficiente la scaderea temperaturii, care poate imbunatati confortul persoanelor afectate.

Hiperpirexia este o febra cu o altitudine extrema a temperaturii corpului mai mare sau egal cu 41. 5° C (106. 7° F). O astfel de temperatura inalta este considerata o urgenta medicala, deoarece poate indica o afectiune grava care sta la baza sau sa conduca la efecte secundare semnificative. Cea mai frecventa cauza este o hemoragie intracraniana. O febra este de obicei insotita de un comportament de boala, care consta in letargie, depresie, anorexie, somnolenta, hiperalgezie, precum si incapacitatea de a se concentra.

...