Răguşire


Gât | Otorinolaringologie | Răguşire (Symptom)


Descriere

Vocea ragusita este o schimbare anormala in vocea, cauzata de tulburari in corzile vocale sau a laringelui. Corzile vocale sunt in mod normal deschise atunci cand cineva vorbeste, canta sau zumzaie. Cum aerul paraseste plamanii, face ca falduri inchise sa vibreze, producand sunetul vocii tale. Cand vocea ta este ragusita, este un indiciu ca aceste vibratii ale corzilor vocale sunt impiedicate de mucus, umflaturi, obstructii sau alte modificari de suprafata ale laringelui.

In timp ce orice schimbare in calitate de vocea poate fi mentionaat ca vocea ragusita, caracteristicile vocii dvs. cel mai frecvent afectate sunt fie de calitate de voce (care produc un sunet enervant, tensionat), volum (slab sau moale, respiratia, horcait sau cu voce tare) sau o combinatie a acestor caracteristici.

Cauze

Vocea ragusita poate fi cauzata de raceala, gripa, alergii, vorbind sau strigand pentru perioade lungi de timp, tutun sau utilizarea de marijuana, alte cauze de inflamatie si in unele cazuri, cresteri in gat (de chisturi, noduli, polipi sau chiar tumori). In plus, tulburari de reflux (fluxul de acizii din stomac si enzime digestive pe gat) pot provoca arsuri care pot produce ragusirea. Cauze mai putin frecvente includ tulburari neurologice, tulburari hormonale tiroidiene sau, si cancer laringian.

...