Bufeuri


Cap | - Altele | Bufeuri (Symptom)


Bufeurile sunt un sentiment de caldura care se raspandeste in intreg corpul, incepand si cel mai puternic resimtindu-se în regiunile capului si gâtului. Bufeurile sunt simptome comune cu care se confrunta o femeie înainte, si în timpul primelor etape ale menopauzei. Cu toate acestea, nu toate femeile ce se apropie de menopauza experimenteaza neaparat bufeurile.

Bufeurile sunt asociate cu modificarile hormonale complexe care insotesc inaintarea in varsta, inclusiv niveluri scazute de estrogen atunci când o femeie se apropie de menopauza. O tulburare în termoreglare (organismul utilizeaza metodele de control si reglare a temperaturii corpului) este responsabila de senzatia de caldura; pentru a stabili in ce masura nivelul de hormoni afecteaza termoreglarea nu se poate oferi o explicatie clara, metoda nefiind pe deeplin în?eleasa.

În timp ce bufeurile sunt considerate a fi un simptom al trecerii la menopauza, ele pot sa apara, de asemenea, la barbati, ca urmare a unor afectiuni comune care afecteaza procesul de termoreglare.

...