Hipotensiune


General sau altele | Cardiologie | Hipotensiune (Symptom)


Hipotensiunea arteriala se refera la scaderea temporara a tensiunii arteriale. Persoanele care sufera de hipotensiune arteriala nu pot experimenta emotii puternice datorita activitatii cardiace crescute pe care o implica, presiunea ramânand foarte scazut si inima batand prea repede, cauzând o distributie anormala a sângelui, provocând presiunea sa scada si mai mult.

Cauze

Persoanele sanatoase pot experimenta hipotensiune arteriala ortostatica atunci când se ridica rapid dintr-o pozitie de asezat, mai ales dupa o masa. Hipotensiunea arteriala ortostatica este mai frecventa la persoanele în vârsta. Schimbarile în pozitie determina o reducere temporara a fluxului de sânge si, astfel, un deficit de oxigen la creier. Acest lucru duce la stare de confuzie, ameteli, si, uneori, o pierdere temporara a constintei.

Diagnostic si Tratament

Testul TILT poate fi folosite pentru a confirma diagnosticul de hipotensiune arteriala ortostatica. Acest test evalueaza reactia organismului la modificarile de pozitie. Astfel, pacientul investigat sta intins pe o masa si este legat de ea prin niste centuri, apoi masa este ridicata si plasata intr-o pozitie verticala timp de o ora. Presiunea arteriala, frecventa cardiaca si simptomatologia sunt monitorizate. Adesea sunt administrate medicamente pentru a stabili un ghid util de tratament

...