Hipotermie (temperatură scăzută)


General sau altele | Medicină generală | Hipotermie (temperatură scăzută) (Symptom)


Hipotermia este adesea recunoscuta de catre un parinte sau medic. Acest lucru se datoreaza faptului ca hipotermia poate provoca confuzie, judecata slaba si o schimbare de comportament, ceea ce înseamna ca persoana afectata nu îsi da seama ca o are.

Daca cineva are hipotermie usoara (în general, cu o temperatura a corpului de 32-35 ° C), simptomele nu sunt intotdeauna evidente, dar ele pot include: frisoane constante, oboseala, energie scazuta, piele rece sau palida, respiratie rapida (hiperventilatie).

Cazurile moderate de hipotermie (în general, cu o temperatura a corpului de 28-32 ° C) pot include simptome cum ar fi: frisoane violente, necontrolabile (desi se pot opri complet la temperaturi mai scazute, deoarece organismul este incapabil de a genera caldura), imposibilitatea de a gândi sau de a fi atent, confuzie (unii oameni nu-si dau seama ca sunt afectati), pierderea de judecata si rationament (cineva cu hipotermie poate decide îndepartare îmbracamintii în ciuda faptului ca foarte rece), dificultati de miscare, pierderea de coordonare, somnolenta, vorbire neclara, lenta, respiratie superficiala (hipoventilatie).

Simptome de hipotermie severa (o temperatura a corpului de sub 28 ° C) pot include: pierderea constientei (coma), respiratie superficiala sau absenta, puls slab, neregulat sau absent, pupile dilatate.

Individual poate, de fapt, sa para a fi mort. Cu toate acestea, în aceste circumstante individul trebuie sa fie spitalizat pentru ca sa se stabileasca daca acesta a murit, sau este într-o stare de hipotermie severa. Daca acesta este cazul, interventia medicala avansata poate fi înca în masura sa il resusciteze. Bebelusii cu hipotermie poate arata sanatosi, dar pielea lor se va simti rece. Pot fi, de asemenea, moi, neobisnuit de linistiia si refuza sa se hraneasca.

Cauze

Hipotermia apare cel mai adesea din cauza expunerii prelungite la frig. Hainele inadecvate in aceste conditii nu pot sa determine suficient organismul sa previna pierderea de caldura. Scufundarea în apa grabeste hipotermie, iar doar cateva minute in apa rece pot fi fatale.

...