Creştere excesivă a părului facial


Față | Medicină generală | Creştere excesivă a părului facial (Symptom)


De obicei, oamenii care au probleme cu cresterea parului facial au avut o pubertate tarzie. Tot parul facial se dezvolta mai mult sau mai putin, raspunzand la activarea unor gene in timpul pubertatii. Unii oameni nu primesc stimularea adecvata, iar stimularea gresita poate duce la cresterea parului cu aspectul unei barbe.

Cauze

Principalele cauze ale parului facial la femei sunt tulburarile hormonale, factorii ereditari si constitutia. Adesea e pur si simplu un efect secundar normal al imbatranirii.

Pentru multe femei, parul facial in exces este un puternic impact emotional. Ele pot avea tulburari de anxietate, anxietate si chiar depresie. Tulburare în care cresterea excesiva a parului este stimulata de androgeneza se numeste hirsutism. Hirsutismul poate fi însotit de alte schimbari, cum ar fi caderea parului, ingrosarea vocii si incetarea menstruatiei. Cu alte cuvinte, cresterea excesiva a parului nu este, de obicei, singurul simptom al unei tulburari medicale adevarate.

De cele mai multe ori hirsutismul este cauzat de supraproductia de hormoni androgeni de la unul din cele doua surse naturale de androgeni la femei, ovarul sau glanda suprarenala. Hormonul androgen predominan de la ovar este testosteronul, in timp ce in prezent, DHEA, comercializat ca un supliment alimentar provine din glandele suprarenale.

Diagnostic si tratament

Simple teste de sange ce masoara DHEA si testosteronul poate indica cu precizie sursa de probleme.

...