Decolorare şi infecţie a unghiei


Mâini | Dermatologie | Decolorare şi infecţie a unghiei (Symptom)


Paronichia (panaritiul) este infectia tesuturilor moi din jurul unghiei. Acesta este infectia cea mai comuna a mianii. Paronichia este intalnita frecvent la copii, ca urmare a roaderii unghiilor si degetelor prin sugere. Paronichia este împartit în paronichie acuta si paronichie cronica, în func?ie de timpul in care infectia a fost prezenta. Infectiile acute si cronice începe cu o ruptura în epiderma.

Cauze

Paronchia este cel mai adesea cauzata de bacterii frecvente ale pielii care intra in pielea din jurul unghiilor, deteriorata de traume, cum ar fi suptul degetului, rosul unghiilor, detergenti de vase, sau iritanti chimici.

O infectie acuta este asociata cu traumatisme la nivelul pielii, cum ar fi o unghie, unghii incarnate, sau rosul unghiilor. Cea mai comuna bacterie responsabila este Staphylococcus aureus. Alte bacterii, care sunt mai putin frecvent implicate sunt specii de Streptococcus si specii de Pseudomonas. O infectie cronica se asociaza cu iritatii repetate, cum ar fi expunerea la detergenti si apa. Cele mai multe infectii cronice sunt cauzate de Candida albicans sau alte ciuperci.

Diagnostic si Tratament

Îngrijirea la domiciliu include inmuieri într-un amestec de apa calda si sapun lichid antibacterian de trei-patru ori pe zi timp de aproximativ 15 minute. Inmuierea ar trebui sa se realizeze la primul semn de roseata în jurul unghii. Daca un abces (puroi) s-a format, tratamentul recomandat este de a drena abcesul printr-o incizie, procedura realizata de catre un cadru medical.

...