Infertilitate


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Infertilitate (Symptom)


Infertilitatea înseamna incapabilitatea de a ramane gravida dupa un an de încercare. Sau, de sase luni, în cazul în care o femeie este de 35 de ani sau mai mult. Femeile care pot ramâne gravide, dar nu pot ramane insarcinata poate fi, de asemenea infertil.

Atât femeile, cât si barbatii pot avea probleme care cauzeaza infertilitate. Aproximativ o treime din cazurile de infertilitate sunt cauzate de problemele femeilor. O alta treime din probleme de fertilitate sunt cauzate de un barbat. Celelalte cazuri sunt cauzate de un amestec de probleme barbatesti si femeiesti, sau de probleme necunoscute.

Cauze

Exista mai multe cauze posibile de infertilitate, probleme de fertilitate si pot afecta fie barbatul, fie femeia. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil sa se identifice cauza.

Cauzele frecvente ale infertilitatii la femei includ lipsa ovulatiei regulate (eliberarea lunar al unui ovul), blocaj al trompelor uterine si endometrioza, desi în 25-30% din cazuri, cauza este inexplicabila. La barbati, cauza cea mai comuna este calitatea slaba a materialului seminal (lichid care contine sperma, care este ejaculat in timpul actului sexual).

Pentru unii oameni, un stil de viata sanatos si controalele medicale regulate si testele pot ajuta la prevenirea infertilitatii.

Diagnostic si Tratament

Tipurile de tratament pentru fertilitate disponibile includ: tratament medical pentru lipsa de ovulatie regulat; proceduri chirurgicale, cum ar fi tratamentul pentru endometrioza, conceptie asistata, care poate fi inseminarea intrauterina (IUI) sau fertilizare in vitro (FIV).

...