Inflamare a gingiilor


Gura | Odontologie | Inflamare a gingiilor (Symptom)


Gingivita este numele unei forme usoare de boli parodontale (guma). Boala provoaca iritatii, roseata, precum si umflarea gingiilor, datorita placi formate de-a lungul si sub linia gingiei. Bacteriile traiesc si sa desvolta în placa, care se lipeste de dinti si atrage mai multe bacterii.

Simptomele gingivitei sunt oarecum de non-specifice si se manifesta in tesutul gingival ca semne clasice ale inflamatiei: (1) gingii umflate, (2) gingii deschise de culoare rosie sau violet; (3) gingii care sunt sensibile sau dureroase la atingere; (4) sângerarea gingivala sau sângerare dupa periaj.

În plus, punctele care in mod normal exista pe tesutul gingival vor disparea la unele persoane, iar gingiile pot aparea stralucitoare atunci când tesutul gingival devine umflat si întins pe tesutul conjunctiv subiacent inflamat. Acumularea poate emite, de asemenea, un miros neplacut. Atunci când gingiile sunt umflate, epiteliul gingival devine ulceros si gingiile vor sangera mai usor chiar si cu periaj blând, si mai ales la folosirea atei dentare.

Cauze

Gingivita se dezvolta ca urmare a mai multor factori. Cel mai frecvent, oamenii dobândesc gingivita de la igiena orala precara ce duce la o acumulare de placi de-a lungul si sub gingiei. Odata ce gingiile devin acoperite în placa, inflamarea gingiei duce la posibilitatea formarii infectiei. Acest lucru poate duce la o forma mai severa a bolii gingivale cunoscut sub numele de parodontita, care, lasata netratata, poate distruge tesuturile care sustin dintii, inclusiv gingiile, ligamentelor parodontale, a si buzunarelor dentare (osul alveolar).

...