Inflamare a articulaţiilor


General sau altele | Reumatologie | Inflamare a articulaţiilor (Symptom)


Inflamatia articulatiilor este însotita de umflare, durere, rigiditate si roseata la fata locului. Inflamatia poate aparea în tesutul din jurul articulatiilor precum tendoanele, ligamentele si muschii. La unii pacienti, inflamatia cronica duce la distrugerea cartilajului, osului si ligamentelor, cauzand deformari articulare.

Cauze

Cauzele de artrita nu sunt înca cunoscute. Unii medici acuza infectii sau factorii de mediu. Oricare ar fi cauza, rezultatul este acelasi: un sistem imunitar care permite ocazional umflarea articulatiilor si tesuturilor. Recent, oamenii de stiinta au identificat ca factor de risc fumatul.

Artrita este o inflamatie a articulatiilor cauzate de microbi sau de o tulburare metabolica gutoasa (tulburari de metabolism uric). Exista mai multe tipuri de artrita. Osteoartrita este cel mai frecvent tip, care apare la pacientii mai in varsta. Boala este uzura articulatiilor si ataca pe o perioada lunga de timp. Uneori, articulatia poate sa apara dupa o accidentare. Artrita reumatoida, care poate fi o boala foarte debilitanta, se gaseste in principal la tineri si persoane de vârsta mijlocie. Artrita gutoasa este mai frecventa la barbatii de varsta mijlocie si apare rar la femei. Articulatiile devevin rigide si dureroase. Uneori, pot creste foarte mult si se pot deforma. Pielea de-a lungul articulatiilor poate fi foarte calda si sensibila la atingere sau orice miscare.

Destul de des, articulatiile devin atât de rigide încât sa nu poata fi miscate. In unele forme de artrita, durerea este interminenta, în timp ce în altele este aproape constanta. Muschii se contracta si se atrofiaza. În unele cazuri, articulatiile afectate sunt cel mai departe de trunchi, de exemplu, încheieturile si mâinile, uneori, articulatiile afectate sunt ale coloanei vertebrale si a articulatiilor mari. Inflamatia cronica poate provoca daune la nivelul tesuturilor, cartilagiilor si oaselor, care poate duce la pierderea cartilajului si eroziunea, slabirea oaselor, si a muschilor. Ajunge la deformari articulare si distrugerea sau pierderea functiei. O complicatie grava, care apare mult dupa momentul de debut al bolii reumatoide, este inflamarea vaselor de sânge.

...