Inflamare a limbii


Gura | Odontologie | Inflamare a limbii (Symptom)


Inflamarea limbii este echivalenta cu deficiente nutritionale, inclusiv fier, vitamina B6 si niacina, întrucât arata ca lipsa sucurile gastrice.

În mod normal, suprafata limbii este acoperita cu mici fire de par, cum ar fi formatiuni-, numit papile. Inflamatie a limbii (glosita) ataca gustul si poate provoca o serie de schimbari, inclusiv modificari de culoare.

Cauze

Cauzele de glosita includ includ infectii bacteriene sau virale (de exemplu, infectie orala cu virusul herpes simplex); leziunile (iritatia) limbii de catre marginile brute ale dintilor restaurari de coroana putrede sau incorecte; leziunea limbii de arsura sau de factori traumatici; expunere la iritanti, cum ar fi tigari, alcool, alimente fierbinti si mirodenii diferite; reactie alergica la pasta de dinti, apa de gura, guma de mestecat sau colorantii din bomboane, materialul protezei, sau a unor medicamente (de exemplu, inhibitori ACE); conditii, cum ar fi anemia feripriva, anemia pernicioasa, deficit de vitamina B, lichen plan oral, eritem, ulceratii la nivelul gurii, penfigus sifilis vulgar.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru glosita depinde de cauza de baza. Tratamentul include, de obicei, o buna igiena orala, de gargara cu apa sarata de trei ori pe zi, si periajul limbii de trei ori pe zi. În functie de cauza de baza glosita pot fi tratata cu antibiotice sau suplimente de vitamine.

...