Ingerare


Abdomen | Gastroenterologie | Ingerare (Symptom)


Ingestia se refera la consumul unei substante de catre o persoana. Pe langa elementele nutritive, alte substante care pot fi ingerate includ medicamente, droguri recreationale, si substante considerate necomestibile, cum ar fi corpurile straine sau excrementele. Ingestie este un traseu comun luat de organismele patogene si otravuri care patrund în corp.

Unele agentii patogeni sunt transmiti prin ingestie, inclusiv virusuri, bacterii si paraziti. Cel mai frecvent, are loc pe cale fecal-orala. Un intermediar este adesea implicat, cum ar fi apa potabila contaminata cu fecale sau alimente preparate de catre lucratori care nu reusesc sa practice adecvat spalarea pe mâini, si este mai frecventa în regiunile în care apa menajera netratata este comuna. Bolile transmise pe cale fecal-orala includ hepatita A, poliomielitea, si holera.

În cazul unei conditii de ingestie vatamoasa, se pot dezvolta afectiuni nocive. Astfel, constatarile medicale istorice si razele X devin extrem de importante pentru diagnostic.

Persoana care a înghitit o baterie poate avea unul sau mai multe simptome. (i) Varsaturi (ii) ragait (calus) (iii) durere abdominala (iv) subfebrilitate (v) iritabilitate (vi) salivare persistenta (vii) dificultati în respiratie, daca dunt blocate caile respiratorii (viii) eruptii cutanate de la alergia de nichel (ix) scaune negre sau închise sanguinolente.

Semnele de intoxicatie cu mercur sunt letargie, emotie, eruptii cutanate în regiunea scutecului, sau tremor.

...