Unghii încarnate la picioare


Laba piciorului | Dermatologie | Unghii încarnate la picioare (Symptom)


Degetul incarnat se refera la o conditie în cazul în care o margine de unghie de la un deget sau creste în, sau impinge pielea, cauzând iritatii si inflamatii.

Cauze

Aceasta poate fi cauzata de pantofi nepotriviti sau taiere incorecta a unghiilor. Varsta, boli pulmonare si circulatie periferica slaba pot provoca, de asemenea, incovairea unghiilor la interior si, prin urmare creste probabilitatea de unghii încarnate.

Simptomele unei unghie incarnata includ: (i) durere la deget (ii) Durerea este situat în jurul unghiei (iii) durerea unghiei (iv) roseata pielii de lânga unghie (v) Pielea umflata lânga unghie (vi) sensibilitatea pielii de langa unghie.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru o unghie incarnata include adesea inmuieri calde cu sapun si taierea corespunzatoare a acestora. Îndepartarea partiala a unghiilor poate fi necesara în anumite cazuri, în scopul de a promova vindecarea. Medicamentele anti-inflamatorii pot ajuta la ameliorarea durerii. Infectii ale pielii, cum ar fi celulita si paronichie, vor necesita tratament cu antibiotice pe cale orala.

...