Leziuni ale piciorului sau vene ulceroase


General sau altele | - Altele | Leziuni ale piciorului sau vene ulceroase (Symptom)


Descriere

Ulcere venoase (ulcere de staza, ulcere varicoase sau cruris ulcus) sunt rani care apar datorita functionarii necorespunzatoare a valvelor venoase, de obicei, de la picioare. Ele sunt cauza majora a ranilor cronice, care apar de la 70% la 90% din cazuri plagilor cronice. Ulcere venoase se dezvolta pe cea mai mare parte de-a lungul piciorului distal medial, si pot fi foarte dureroase.

Cauze

Leziuni sau rani pe picioare pot rezulta din traumatisme, infectii, tumori sau afectiuni medicale cronice. Orice proces de deteriorare a inflamatie sau de tesut se poate manifesta ca o durere in picior. Ulcere la picior afecteaza in principal pielea sau poate fi extinsa la tesuturile subcutanate, muschii, oasele si structurile profunde ale piciorului. Radacina problemei este cresterea tensiunii de sange in venele de partea inferioara a piciorului. Acest lucru face ca lichidul sa se prelinga inafara venelor de sub piele. Acest lucru provoaca ingrosarea, umflarea, precum ?i deteriorarea pielii. Pielea deteriorata se pot rupe in cele din urma în jos pentru a forma un ulcer.

Diagnostic si tratament

Pentru a exclude o circulatie proasta ca o cauza, de obicei medicul sau o asistenta medicala verifica tensiunea arteriale la glezna si in bratul. Anumite teste de sange si urina pot fi facute pentru a exclude ale boli, cum ar fi anemia, diabetul, problemele de rinichi si artrita reumatoida, care pot provoca sau agrava anumite tipuri de ulcer de piele. In cazuri complicate posibil sa aveti nevoie de o scanare (ecografie, CT sau RMN) pentru a produce o harta detaliata a circulatiei sangelui in picior.

Ulcerul este imbracat intr-un mod similar cu orice alt rana. Rana este curatat atunci cand pansamentul este schimbat - in mod normal, cu apa de la robinet. Cu toate acestea, un ulcer este putin probabil sa se vindece doar cu pansamente de aceia se aplica unele tratamente speciale pentru a ajuta vindecarea ulceratiei.

...