Menstruaţie neregulată


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Menstruaţie neregulată (Symptom)


Descriere

O tulburare menstruala neregulata este o conditie in ciclul menstrual al femeii.

Cauze

Dezechilibrul hormonal este o cauza a neregularii perioadei. Perioadele prea frecvente, perioadele ratate sau accese de hemoragie abundenta si de coagulare apar, de obicei, din cauza care sta la baza dezechilibru hormonal in corpul unei femei si aceast dezechilibru hormonal poate fi tratat cu usurinta.

Sarcina este, de asemenea, una dintre cauzele majore ale perioadelor neregulate sau perioadele pierdute.

O mare varietate de factori pot fi responsabili pentru perioade neregulate, printre care: crestere semnificativa in greutate sau pierdere; supra exersarea; nutritie proasta (sau o dieta prea bogata in carbohidrati), fumatul, consumul de droguri, cofeina, consumul excesiv de alcool (interfereaza cu ficatul care metabolizeaza estrogen si progesteron), tulburari de alimentatie, stres crescut, sindromul de ovar polichistic / estrogen dominant; anomalii uterine (fibroame / chisturi / polipi / endometriozei); dezechilibru hormonal legat de perimenopauza, medicamente, chimioterapie, nastere recenta, avort spontan; alaptarea.

Diagnostic si tratament

Pentru a diagnostica menstruatile neregulate un medic va efectua in mod normal, un examen fizic complet, inclusiv evaluari ale functiei tiroidiene si a tensiunii arteriale, un examen pelvin este critic pentru a exclude orice anomalie uterina, un polip cervical sau fibrom sau o infectie uterina.

In ceea ce priveste tratamentul, reducerea stresului, imbunatatirea nutritiei si adaugarea de suplimente nutritive adecvate poate a oferi un mod natural de a restabili cicluri menstruale regulate. Exersand regulat dar moderat poate ajuta.

...