Iritabilitate si anxietate


Cap | Psihiatrie | Iritabilitate si anxietate (Symptom)


Anxietatea este o conditie psihologica comportamentale si componente cognitive, somatice, emotionale. Anxietatea este considerata a fi o reactie normala la un factor de stres. Tulburarile de anxietate sunt un grup de probleme, incluzand: anxietate generalizata, fobia sociala, fobii specifice, cum ar fi frica de insecte, frica de spatii inchise sau deschise, tulburarea de panica, tulburarea obsesiv-compulsiva si stresul post-traumatic.

Cauze

Stresul poate fi cauzat de orice eveniment sau gând care face persoana sa se simta frustrat, suparat sau nervos. Anxietatea este un sentiment de teama, anxietate si griji. Sursa acestor simptome nu este întotdeauna cunoscuta.

Stresul este un sentiment normal. În doze mici, stresul poate ajuta la indeplinirea sarcinilor. Stresul nu afecteaza pe toata lumea în acelasi mod. Multi oameni simt simptome de stres în corp, altii, de exemplu, au dureri abdominale, dureri de cap si tensiune sau dureri musculare.

Atunci când o persoana este mult mai stresata, poate observa cresterea frecventei cardiace, respiratie rapida, transpiratii, tremuraturi, sau ameteli. Alte simptome includ: scaune moi, urinare frecventa, senzatie de gura uscata si dificultate la înghitire

Dificultati de concentrare, senzatie de oboseala, sau pierderea cumpatuli pot aparea în caz de iritabilitate si anxietate. Stresul poate provoca, de asemenea, probleme sexuale. Multi oameni sunt stresati atunci când trebuie sa se adapteze sau sa schimbe mediul.

...