Mâncărime a penisului


Pelvis/Bazin | Urologie | Mâncărime a penisului (Symptom)


Descriere

Mancarimea penisului este o senza?ie de gadilare, iritanta insotita de necesitatea de a te scarpina. Ea poate fi insotita de aparitia de umflaturi, decolorare sau pete rosii pe organele genitale si in zona testiculara. Simptomele pot include blistere de arsura sau durere; roseata, caldura sau edem; cruste sau cicatrici.

Cauze

Mancarimea penisului poate avea o serie de cauze diferite. Evaluarea de alte simptome in legatura cu aceasta poate ajuta la identificarea cauzei. Bolile cu transmitere sexuala sunt o cauza comuna de mancarime a penisului, dar poate sa aparea de la alergii, infectii cu transmitere sexuala si iritatie sau inflamatie din alte cauze.

Mancarimea penisului poate fi extrem de incomoda si poate sa creeze dificultati in urinare, relatii sexuale, precum si in activitati de zi cu zi. In plus fata de simptomele acestea, in jurul penisului poate aparea senzatia de mancarime care poate fi insotita de simptome generalizate, cum ar fi simptome asemanatoare gripei (febra, oboseala, dureri in gat, dureri de cap, tuse, dureri articulare) si sanatate precara in general.

Multe boli cu transmitere sexuala pot provoca mancarimea penisului. Acestea includ herpesul, negi genitali (papilomavirus uman, sau HPV, infectie), gonoreea, trihomoniaza, scabie, paduchi pubieni, si chlamydia. Barbatii care sunt nettiati imprejur (preputului penisului) sunt predispusi la balantita, o inflamatie a preputul, care este adesea cauzata de igiena precara, iritatie sau infectii.

Mancarime penisului nu este o urgenta, dar poate fi un semn al unei boli care pot fi transmise altora. Daca simptomele persista ajutor medical ar trebui sa fie cautat.

...