Mâncărime la nivelul braţului


Braț | Dermatologie | Mâncărime la nivelul braţului (Symptom)


Mancarimea bratului este acea conditie ce cauzeaza dorinta de scarpinare.

Cauze

Urmatoarele conditii medicale sunt doar câteva dintre cauzele posibile ale senzatiei de mâncarime a bratului, incluzand bolile si efectele secundare cauzate de medicamente. Momentan nu sunt susceptibile alte cauze posibile. Conditiile includ: eczeme xerotice, prurit senil, scabie, muscaturi de insecte, dermatita atopica, dermatita de contact, infestari, infectie, hepatita cronica, arsuri solare, boli obstructive biliare, insuficienta renala cronica, cu HIV, malignitate, paraziti, medicamente, neurodermatita, eruptii cutanate brat.

Persoanele care au arme intens pruriginoase, dar au piele care apare cu totul normala poate fi afectata de o conditie numita pruitus brachioradial. Ea poate aparea la unul sau ambele brate. De obicei mâncarimea este pe partea din spate a antebratului, dar se poate extinde la nivelul bratelor si a umerilor.

Scarpinatul zonelelor cu mâncarime pare sa faca doar rau si unii oameni considera ca aplicarea de gheata este singura modalitate de a obtine o oarecare usurare. Exista doua teorii considerate a fi cauza de prurit brachioradial. Prima ipoteza este soarele, caz în care se considera ca persoanele care s-au expus la soare intensiv, dezvolta un tip de raspuns alergic al histaminei din pielea lor. Cauza alternativa de prurit brachioradial este considerata a fi leziunea nervilor cervicali (din zona gatului).

...