Mâncărime la nivelul picioarelor


Laba piciorului | Dermatologie | Mâncărime la nivelul picioarelor (Symptom)


Descriere

Senzatia de mancarime la picior este o senza?ie de furnicaturi, iritatie insotita de necesitatea persistenta de a scarpina piciorul. Roseata, durerea, tumefactia, cruste si cicatrici pot sa apara in zona de mancarime. Termenul medical folosit pentru mancarime este prurit. In timp ce scarpinatul poate ameliora temporar simptomele, aceasta poate provoca iritatii sau provoca o infectie.

Cauze

Cauzele de mancarime a piciorului sunt numeroase si pot include muscaturilor de insecte, alergii, infectii si traume. In cazul in care ranile se vindeca de multe ori incep sa apara mancarimea, care este un semn de ameliorare.

Varicela, o boala frecventa a copilariei, este insotita de prurit rosu intens cu vezicule. Eczeme, dermatite de contact, scabie si oxiuri sunt alte cauze de mancarime. Boala supranumita “picior de sportivi” este o infectie fungica cunoscuta stiintific ca tinea pedis, este o sursa comuna de herpes de la picior. Ea determina un loc uscat, care se transmite de la o persoana la alta. Infectia este adesea captata prin mersul descult pe podea, in piscine si vestiare. Oamenii care au diabet zaharat sau HIV, sunt deosebit de predispuse la infectii fungice. Utilizarea frecventa a antibioticelor poate predispune de asemenea la dezvoltarea de infectii fungice.

Diagnostic si tratament

Remediile casnice pentru mancarimea picioarelor includ aplicarea de otet alb pe picioare. Acest lucru va ucide orice ciuperca care incepe sa se dezvolte. Aplicarea de peroxid de hidrogen este un alt remediu posibil. Pentru oricare dintre aceste tehnici, o parte otet la cinci parti de apa sau o parte peroxid la cinci parti de apa ar trebui sa fie utilizate. Stropirea cu amidon de porumb sau pudra de talc pe picioarele tale vor elimina umezeala.

...