Mâncărime la nivelul mâinii


Mâini | Dermatologie | Mâncărime la nivelul mâinii (Symptom)


O mâncarime a mainii este o senzatie care provoaca o dorinta de a scarpina pielea de pe mâna. Palmele si talpile cu mancarime severa pot fi prezente cu sau fara erup?ii cutanate evidente. Cele mai frecvente dintre acestea este eczema.

Cauze

Cele mai multe dintre cauzele de palme si talpi cu mancarime sunt similare cu cele cu eczeme si pot fi în general împartite în exogene si endogene. Multe dintre cauzele palmelor si talpilor pruriginoase din surse externe:

(1) dermatita de contact. Eczemele mainii si piciorului cauzate de dermatita iritanta, cum ar fi produse cosmetice, sapun si detergenti si alergeni cum ar fi nichelul si cauciuc pot provoca mancarimi severe la nivelul palmelor si talpilor. Mâncarimea brusca a palmelor si a talpilor poate aparea în urma alimentelor ingerate (fructe de mare) sau a nor medicamente cum ar fi peniciline, sulfamide. Dizolvanti, vopsele si expunerea la fibra de sticla sunt, de asemenea, cauze importante pentru palme si talpi pruriginoase declansate de dermatita de contact.

(2) infectii. O infectie secundara de la o rana la nivelul mainilor si picioarelor poate provoca dermatite, daca nu sunt tratate prompt. Proteinele bacteriene actioneaza ca antigene pentru a produce schimbari inflamatorii ale pielii care rezulta în senzatia de mâncarime la mâini si picioare.

(3) difuzarea secundara. O eruptie secundara auzata de o infectie fungica sau bacteriana poate provoca eruptii tensionate, senzatia de mâncarime sau durere la nivelul palmelor si talpilor.

...