Durere la nivelul maxilarului


Gura | Odontologie | Durere la nivelul maxilarului (Symptom)


Descriere

Dureri la nivelul maxilarului este orice fel de durere sau disconfort in zona maxilarului, care include maxilarului inferior (mandibulei, adesea mentionata ca osul maxilarului), articulatiei temporomandibulare (ATM sau maxilarului in comun), precum si tesuturile moi din jur. Articulatiei temporomandibulare conecteaza maxilarului inferior la nivelul osului temporal al craniului si este responsabil pentru aducerea falcilor inferioare si superioare impreuna. Aceasta este una dintre cele mai frecvent utilizate articulatiilor in organism.

In functie de cauza, durerile la nivelul maxilarului pot aparea brusc sau de-a lungul timpului. Puteti simtii o durere mica, sau poate fi atat de durerosa incat nu va puteti deschide gura pentru a manca. Durerile la nivelul maxilarului poate fi declansat de diferite activitati, cum ar fi mancatul, inghitire sau doar atingand zona maxilarului, asa cum este cazul nevralgiei de trigemen.

Cauze

Una dintre cele mai frecvente motive pentru durerile la nivelul maxilarului este stresul de a articulatiei temporomandibulare, ceea ce duce la tulburari ale articulatiei temporomandibulare sau TMD. Articulatia temporomandibulara este imediat in fata urechii pe fiecare parte a capului. Muschii, tendoanele, ligamentele si alte tesuturi moi inconjoara articulatia. TMD pot fi cauzate de uzura fizica si morala sau boli ale ?esutului moale din jur.

Durerile la nivelul maxilarului poate fi, un semn de boli diverse de tulburari, cum ar fi strangerea din dinti, poate provoca dureri la nivelul maxilarului. Condi?ii mai grave includ artrita reumatoida, infectii si nevralgii. Durerea la nivelul maxilarului poate fi un indiciu la aparitia unui atac de cord. Durerile la nivelul maxilarului pot sa apara cu alte simptome, inclusiv: ameteli, dureri de urechi, oboseala in zona fetei, febra, dureri de cap, capacitatea limitata de a deschidere a gurii larg, dureri de gat sau facand clic cu sunet in timp ce mestecati sau cascat, dureri de umar, umflaturi în jurul maxilarului sau a fetei, limba amortita sau durere de dinti.

...