Dureri de maxilar


Gura | Odontologie | Dureri de maxilar (Symptom)


Durerea la nivelul maxilarului este orice fel de durere sau disconfort în zona maxilarului, care include maxilarului inferior (mandibula, adesea men?ionata ca osul maxilarului), articulatiea temporomandibulare (ATM), precum ?i ?esuturile moi din jur. Articulatia temporomandibulara conecteaza maxilarului inferior la nivelul osului temporal al craniului ?i este responsabila pentru impreunarea maxilarului inferioar ?i superioar. Aceasta este una dintre cele mai frecvent utilizate articula?iilor în organism.

Cauze

Durerea la nivelul maxilarului poate fi cauzata de o varietate de probleme medicale. Aceasta este de obicei,clasificata ca durere primara, care este cauzat de probleme cu maxilarul in sine, sau durere secundara, cauzate de probleme cu alte par?i ale corpului. Unele tipuri de durere pot fi prevenite, iar multe pot fi tratate, de?i tratamentul precoce este important.

Unele dintre cele mai comune cauze a durerii maxilarului includ traume, tulburari temporomandibulare comune (TMDS), si infectii ale sinusurilor. Unii oameni, de asemenea, au dureri la nivelul maxilarului atunci când au un atac de cord sau migrena.

...