Dureri articulare


General sau altele | Reumatologie | Dureri articulare (Symptom)


Articulatiile formeaza conexiunile dintre oasele. Ele ofera sprijin si ajutor in miscare. Orice deteriorare a articulatiilor cauzata de boli sau leziuni pot interfera cu miscarea si pot provoca durere.

Cauze

Aceasta poate fi cauzata de conditii diferite si poate fi foarte suparatoare. Poate duce la boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoida si lupusul, rotula condromalacica, guta (în special gasit în degetul mare) si boli infectioase, cum ar fi sindromul viral, virusul Epstein-Barr, virusul hepatitei gripale.

Poliartrita reumatoida este o boala autoimuna care cauzeaza de rigiditate si dureri articulare. Osteoartrita este degenerarea cartilajului articular si cresterea pintenilor ososi, si este foarte frecventa la adulti de peste 45 de ani si poate provoca dureri articulare. Durere de articulatii poate fi, de asemenea, cauzate de bursita (inflamatie a bursae). Pungile sunt saci umpluti cu fluide care captusesc proeminen?ele osoase, ce permit libera circulatie a muschilor si a tendoanelor pe os.

...