Articulaţii rigide


General sau altele | Reumatologie | Articulaţii rigide (Symptom)


Descriere

Articulatiile rigide sunt un simptom caracterizat prin mobilitate redusa sau împiedicata de mobilitate a unei articulatii. Este posibil sa aveti dificultati de miscare ale articulatiilor sau ati putea fi complet incapabil sa miscati articulatia. Rigiditatea articulatiilor poate sa apara într-o incheietura sau sa fie prezente în articulatii multiple.

Cauze

Exista mai multe cauze ale articulatiilor rigide. Rigiditatea brusca a articulatiei poate fi din cauza unei accidentari, în timp ce rigiditatea articulara care se dezvolta si se agraveaza în timp, se poate datora unei tulburari sau boli. Cauza principala a rigiditatii articulara este artrita, care este o inflamatie a articulatiilor cauzate de o varietate de cauze.

Articulatiile rigide cauzate de leziuni de multe ori au un debut brusc. În alte cazuri, încheieturile rigide rezulta din deteriorare si uzura sau este o conditie de baza medicala care se dezvolta lent si persista sau se agraveaza in timp.

Durata si evolutia rigiditatii articulare variaza foarte mult, în functie de cauza. Puteti experimenta rigiditate în incheieturile afectate, în mod continuu, dupa activitati specifice, sau la anumite momente ale zilei. Rigiditatea articulatiilor poate fi însotita de alte simptome ale articulatiilor, cum ar fi durere, inflamatie, durere si disconfort.

Articulatiile inflamate pot însoti simptome legate de alte sisteme ale organismului, inclusiv: dureri abdominale sau crampe, dureri de corp, tuse, marirea ficatului si glandelor, cum ar fi splina si nodulii limfatici, febra oboseala, si frisoane, dureri de cap, spasme musculare, spasme sau convulsii, greata cu sau fara varsaturi, dureri în gât.

...