Durere de rinichi (durere în coaste)


Abdomen | Nefrologie | Durere de rinichi (durere în coaste) (Symptom)


Descriere

Durerea de rinichi este cauzata de infectie, inflamatie, vatamare sau de marirea rinichilor, sau prin conditii care blocheaza fluxul de urina din rinichi.

Cauze

Pielonefrita (infectie la rinichi) si pietre la rinichi sunt cele mai comune cauze de durere de rinichi. Pielonefrita este adesea însotita de alte simptome de infectii ale tractului urinar, cum ar fi arderea la urinare, nevoia frecventa sau urgenta de a urina, urina cu sange, febra, greata si varsaturi, cu sau fara. Pietrele la rinichi pot provoca, de asemenea, urina cu sange, febra, greata cu sau fara varsaturi. Cu toate acestea, durerea tinde sa vina si sa plece în valuri.

Aceste conditii includ cancerul de rinichi sau tumori benigne, boli de rinichi polichistic, hidronefroza (extindere a ureterelor, tuburi care dreneaza vezica urinara).

Sangerarea in rinichi poate provoca extinderea mai rapida, dar acest lucru poate fi mai usor de diagnosticat, deoarece este adesea asociat cu trauma. Leziuni renale din cauza unei artere blocate este o cauza rara de dureri de rinichi, astfel cum este glomerulonefrita poststreptococcal, o complicatie mai putin frecventa a infectiilor streptococice, cum ar fi amigdalita streptococica (infectie bacteriana gâtului) si impetigo.

Durerea de rinichi poate fi însotita de alte simptome care afecteaza tractul urinar, inclusiv: urina cu sange sau roz-colorate (hematurie), urina tulbure, urinare dificila sau dureroasa, sau de arsura la urinare (disurie), urat mirositoare urina, urinare frecventa, nevoia urgenta de a urina , urinare pe timp de noapte (nicturie).

...