Lipsă sau diminuare a poftei de mâncare


General sau altele | Gastroenterologie | Lipsă sau diminuare a poftei de mâncare (Symptom)


Descriere

Pierderea poftei de mancare apare atunci cand aportul alimentar este redus si mai ales atunci cand exista o lipsa in aprovizionarea cu nevoile de baza calorice pentru fiecare persoana. Nu toti oamenii au nevoie de aceeasi intrare, ceea ce pentru o persoana este o contributie echilibrata la altul poate fi foarte scazuta. Lipsa poftei de mancare si scaderea dorintei de a manca este considerata un simptom care este comun pentru multe afectiuni medicale si psihologice.

Cauze

Aproape orice boala poate duce la o scadere a apetitului. Cand este severa, scaderea poftei de mancare poate duce la pierderea in greutate nedorite si a malnutritiei. Scaderea poftei de mancare poate semnala anorexie severa. Termenul de anorexie inseamna pierderea poftei de mancare sau lipsa poftei de mancare care poate interveni in circumstante foarte diferite, cum ar fi febra, boli generale digestive sau doar situatii temporare ale vietii de zi cu zi. Anorexia este, prin urmare, un simptom care poate aparea in multe boli si nu o boala in sine.

Anorexia nervoasa in schimb, nu este un simptom, o anumita boala caracterizata prin pierderea in greutate auto-induse insotita de o denaturare a imaginii corpului. Anorexia este o afectiune care merge dincolo de preocuparile legate de obezitate si dieta scapat de sub control. O persoana cu anorexie adesea incepe cu o dieta pentru a pierde in greutate. Dea lungul timpului, pierderea in greutate devine un semn de comanda si control. Dorinta de a fi mai subtire este, de fapt secundara la preocuparile legate de control si / sau temerile cu privire la propriile lor corpuri.

...