Lipsă de energie


General sau altele | Medicină generală | Lipsă de energie (Symptom)
Descriere

Lipsa de energie poate fi descrisa ca oboseala. Ea poate fi insotita de depresie, scaderea motivatiei sau apatie. Lipsa de energie poate fi un raspuns normal la somnul inadecvat, surmenaj, stres, lipsa de exercitiu sau plictiseala. Lipsta de energie se poate rezolva prin odihna, somn adecvat si prin nutritie buna.

Cauze

Lipsa persistenta de energie, care nu se rezolva cu auto-ingrijire poate fi un indiciu al unei tulburari fizice sau psihice. Cauzele comune includ alergii si astm, anemie, cancer, dureri cronice, boli de inima, infectii, depresie, tulburari de alimentatie, durere, tulburari de somn, probleme cu glanda tiroida, efecte secundare ale medicamentelor, consumul de alcool sau consumul de droguri.

Tiparul sau simptomele de lipsei de energie ar putea ajuta sa descoperi cauza ei. In cazul In care incepe dimineata si dureaza toata ziua, ar putea fi din cauza lipsei de somn sau depresie. Daca aceasta se dezvolta pe zi ce trece si este insotita de piele uscata, constipatie, sensibilitate la rece si cresterea in greutate, ea poate fi cauzata de o glanda tiroida. Combinatia de dificultati de respiratie si lipsa de energie ar putea fi din cauza unor probleme cardiace sau pulmonare.

Oboseala persistenta, cu nici un diagnostic clar poate duce la sindromul de oboseala cronica, care poate incepe cu o boala asemanatoare. Alte simptome, cum ar fi dificultati cognitive, epuizarea prelungita dupa efort fizic, musculare sau articulare, dureri in gat, dureri de cap si a ganglionilor limfatici sunt comune.

Lipsa de energie poate fi insotit de alte simptome care afecteaza inima sau plamani, inclusiv: ritm cardiac anormal (aritmii), dureri in piept, tuse, ritm cardiac rapid (tahicardie), Insuficienta respiratorie, respiratie suieratoare (suierat facut prin respiratie)

...