Lipsă a ciclului menstrual


Pelvis/Bazin | Gastroenterologie | Lipsă a ciclului menstrual (Symptom)


Decriere:

O tulburare menstruala este o conditie neregulat în ciclul menstrual al femeii.

Cauze:

Dezechilibrul hormonal poate fi o cauza a neregulatatii sau lipsei de menstruatie. Menstruatia prea frecventa, menstruatiile ratate, petele sau accese de hemoragie abundenta si de coagulare apar, de obicei, datorita unui dezechilibru hormonal in corpul unei femei si aceasta dezechilibru hormonal pot fi tratata cu usurinta.

Sarcina este, de asemenea, una dintre cauzele majore ale menstrelor ratate. O femeie nu va mai avea deloc menstrutie o data ce ea devine insarcinata, dar care este complet normal.

O mare varietate de factori pot fi responsabili pentru menstruatia neregulata, printre care: crestere sau pierdere semnificativa in greutate ; supra-solicitare fizica; nutritie proasta (sau o dieta prea bogata in carbohidrati), fumatul, consumul de droguri, cofeina, consumul excesiv de alcool (interfereaza cu modul in care ficatul metabolizeaza estrogenul si progesteronul), tulburari de alimentatie, stres crescut, sindromul de ovar polichistic / estrogen dominanta; anomalii uterine (fibroame / chisturi / polipi / endometriozei); dezechilibru hormonal legat de premenopauza, medicamente, chimioterapie, nastere recenta, avort spontan; alaptarea.

Diagnostic si tratament

Menstruatiile neregulate sunt un simptom important care pot fi sugestive pentru afectiuni endocrine grave. O încercare de a reglementa cicluri menstruale prin administrarea de pastile anticoncenptionale, fara evaluare adecvata sau ignorarea problemei, din cauza comoditatii de a avea o menstruatie rara poate duce la întârzieri în diagnosticarea unei probleme medicale semnificative, care ar putea fi usor de tratat. O evaluare corespunzatoare a acestor probleme necesita eforturile unui specialist în tulburari endocrine instruiti sa recunoasca semnele subtile de disfunctie de reproducere si utilizarea adecvata a unui laborator specializat în determinari hormonale.

Cu recunoasterea faptului ca tulburarea sistemului de reproducere sunt larg raspândite în rândul femeilor si, de obicei, ajung nediagnosticate sau nerecunoscute, este deosebit de important pentru femei sa aiba o întelegere a semnificatiei tulburarilor menstruale si efectul asupra sanatatii lor globale. În cele din urma, exista interventii chirurgicale noi care au fost dezvoltate pentru gestionarea menstruatiei excesive, care sunt simple, relativ ieftin, cu practic nici o durere sauconvalescenta. Acestea sunt numite ablatie endometriala.

...