Dificultăţi de învăţare


Cap | Neurologie | Dificultăţi de învăţare (Symptom)


Dificultatea de invatarea este un termen general care descrie anumite tipuri de probleme de invatare. Un deficit de invatare poate determina o persoana sa aiba probleme de invatare si de utilizare a anumitor abilitati. Abilitatile cele mai des afectate sunt: citire, scriere, ascultare, vorbire, rationament, si de a calcula.

Dizabilitatile de învatare variaza de la persoana la persoana. O persoana cu dizabilitati de învatare nu poate avea acelasi tip de probleme de invatare ca o alta persoana cu aceasta conditie. O persoana poate avea probleme cu citirea si scrierea. O alta persoana cu dizabilitati de învatare ar putea avea probleme cu intelegerea matematicii. O alta persoana poate avea probleme în fiecare dintre aceste domenii, precum si sa înteleaga ceea ce spun oamenii.

Cauze

Cercetatorii cred ca dizabilitatile de învatare sunt cauzate de diferentele în modul în care creierul fiecarei persoane lucreaza si modul în care proceseaza informatiile. Copiii cu dizabilitati de învatare nu sunt prosti sau lenesi. De fapt, ei au, de obicei, o inteligenta medie sau peste medie. Creierele lor procesa doar informatii în mod diferit.

...