Crampe musculare ale picioarelor


Picioare | Reumatologie | Crampe musculare ale picioarelor (Symptom)


Crampela la nivelul picioarelor, uneori numite crampe „Carley Horses”, sunt contractii bruste si incontrolabile sau spasme musculare. Ele pot sa apara in timpul exercitiului fizic sau în timpul somnului. Durerea de la crampele musculare poate fi intensa, dar poate fi de multe ori ameliorate cu usoare exercitii si masaj.

Cauze

Crampe la nivelul picioarelor pot fi cauzate de o utilizare musculara excesiva, leziuni, sau de oboseala si poate fi legata de aprovizionarea scazuta cu sange sau iritarea nervilor care duc la un muschi. Deshidratare si dezechilibrul electrolitic poate creste probabilitatea de a dezvolta crampe musculare. Anumite medicamente, cum ar fi diureticele si statine, pot provoca deshidratare si respectiv, leziuni musculare. Deshidratarea poate sa apara, de asemenea, cu transpiratia excesiva, care poate aparea la efectuarea exercitiului fizic în vreme calda.

Crampela la nivelul picioarelor sunt intamplari comune; toata lumea le va experimenta la un moment dat. Crampele la nivelul picioarelor pot fi legate de aproape orice activitate care implica picioarele, dar poate aparea chiar si la repaus. Ele sunt comune atunci când reîncepe un sport de sezon, dupa o activitate prelungita sau intensa, precum si la persoanele mai în vârsta.

Crampele la nivelul picioarelor poate fi însotita de fermitatea musculaturii implicate, schimbari vizibile în forma musculara, sau spasme musculare. Crampele la nivelul picioarelor pot fi scurte sau poate dura câteva minute. Crampele la nivelul picioarelor sunt de obicei benigne, dar ele pot fi ocazional referiri la conditii medicale mai grave.

...