Durere a piciorului


Picioare | Reumatologie | Durere a piciorului (Symptom)


Descriere

Dureri la nivelul piciorului este orice tip de durere sau disconfort in picior, de la sold pana la calcai. Dureri la nivelul piciorului este o plangere destul de comune. Picioarele sunt formate din articulatii, muschi, tendoane, ligamente, nervi si vase de sange, toate acestea sunt supuse la accidentari, infectii sau de alta natura care pot provoca dureri de picioare. Durerea la nivelul piciorului poate fi scurta sau constanta si poate afecta intregul picior sau doar o anumita zona.

Durerea poate fi sub forma de intepaturi, furnicaturi, o durere continua sau senzatii de arsura care sunt numite parestezii. Durerea la nivelul piciorului poate fi pur si simplu iritanta, inconfortabila sau debilitant incat nu poti umbla.

Cauze

Durerea poate aparea din mai multe motive, de la traumatisme accidentale pana la nervii picioarelor. In absenta unui traumatism sau alte simptome, durerea la nivelul piciorului este de obicei cauzata de o crampe musculare, numita calul lui Charley. In unele cazuri, durerea la nivelul piciorului poate proveni din alta parte a corpului, cum ar fi partea din spate.

Diagnostic si tratament

Daca mai apar si alte simptome pe langa durerea din picior, furnizorul de asistenta medicala trebuie sa fie informat în timpul vizitei medicale. Aceste informatii vor ajuta pe medic sa determine un diagnostic corect.

...