Ulcere ale gambei


Picioare | Cardiologie | Ulcere ale gambei (Symptom)


Descriere

Ulcere venoase (ulcere de staza, ulcere varicoase, sau cruris ulcus) sunt rani care sunt considerate ca apar datorita functionarii necorespunzatoare a valvelor venoase, de obicei, de la picioare. Ele sunt cauza majora a ranilor cronice, care apar la 70% 90% din cazuri plagilor cronice. Ulcerele venoase dezvolta cea mai mare parte de-a lungul piciorului distal medial, si pot fi foarte dureroase.

Cauze

Leziuni sau rani pe picioare pot rezulta din traumatisme, infectii, tumori sau afectiuni medicale cronice. Orice proces de deteriorare inflamatie sau de tesut se poate manifesta ca o durere în picior. Ulceratii la nivelul piciorului afecteaza în principal pielea sau poate fi extinsa la tesuturile subcutanate, muschii, oasele si structurile profunde ale piciorului. Radacina problemei este cresterea tensiunii de sânge în venele de partea inferioara a piciorului. Acest lucru face ca lichidul sa se prelinga din venele de sub piele. Acest lucru provoaca îngrosarea umflarea, precum si deteriorarea pielii. Pielii deteriorate se pot rupe în cele din urma în jos pentru a forma un ulcer.

Diagnostic si Tratament

Pentru a exclude o circulatie proasta ca o cauza, este normal ca un medic sau o asistenta medicala pentru a verifica tensiunea arteriala la glezna si in bratul. Anumite teste de sânge si urina pot fi, de asemenea, facute pentru a exclude conditii, cum ar fi anemia, diabetul, problemele de rinichi si artrita reumatoida, care pot provoca sau agrava anumite tipuri de ulcer de piele. În cazuri complicate posibil sa aveti nevoie pentru a avea o scanare (ecografie, CT sau RMN) pentru a produce o harta detaliata a circulatiei sângelui în picior.

Ulcerul este tratat într-un mod similar cu orice alta rana. Rana este curatat atunci când pansamentul este schimbat - în mod normal, cu apa de la robinet ordinara. Cu toate acestea, un ulcer este putin probabil sa se vindece cu pansamente doar. În plus fata de un dressing, tratamente speciale sunt aplicate pentru a ajuta ulcerului sa se vindece.

...