Şchiopătat la copil


General sau altele | Pediatrie | Şchiopătat la copil (Symptom)


Descriere

Invaliditatea la copil este unul dintre simptomele cele mai frecvente in departamentele de urgenta ale spitalelor. Sub simplitatea lor aparenta ascunde o serie de boli diferite. Principalele semne clinice de schiopatura este durerea. Copilul poate avea mai multe depreciere accentuata functional. Membrelor inferioare sunt in abductie-rotatie externa si pozitia de flexie antalgica.

Cauze

Daca un copil schiopateaza de obicei din cauza unei rani minore, cum ar fi o entorsa sau din cauza unei aschii. Dar daca nu exista nici un motiv evident, aceasta poate indica o afectiune grava medicala. Cele mai frecvente cauze medicale ale unui copil care schiopateaza sunt: soldul iritabil, o infectie virala severa, artrita juvenila, osului coapsei alunecarea de la priza de sold (alunecarea epifizei femurale superioare).

Diagnostic si tratament

Pentru a detecta cauza, trebuie sa se afle caracteristicile durerii, timp de debut, durata, intensitatea si repetitia. Trebuie sa existe o examinare bilaterala comparand ambele solduri, initial in picioare si apoi culcat. Ei cauta gama de miscare: flexie, de separare, aductiune, extinderea si de rotatie.

Pentru a examina mai bine miscarile de rotatie interna este practic de a plasa pacientul in pozitia ghemuita. Ar trebui remarcata existenta de atrofie musculara. Examinare completa clinica cauta: modificari generale (febra ganglionilor limfatici si a splinei), explorarea alte articulatii.

...