Pierdere a controlului vezicii urinare


Pelvis/Bazin | Urologie | Pierdere a controlului vezicii urinare (Symptom)


Descriere

Incontinenta urinara este atunci când pacientul nu este în stare sa tina urina de la scurgerea din uretra, tubul care transporta urina din organism de la vezica urinara. Tu se poate scurge urina din timp în timp. Sau, este posibil sa nu fie capabil sa detina nici o cantitate de urina.

Cele trei tipuri principale de incontinenta urinara: (i) incontinenta urinara de efort, se produce în timpul anumitor activitati cum ar fi tuse, stranut, ras, sau exercitiul fizic; (ii) incontinenta care implica o nevoie puternica, brusca de a urina. Apoi, vezica urinara contracta si pierde urina; (iii) incontinenta de prea plin, apare atunci cand vezica nu poate elimina urina. Acest lucru duce la picurare; (iv) incontinenta mixt, implica mai mult de un tip de incontinenta urinara.

Cauze

Incontinenta poate fi brusca si poate disparea dupa o scurta perioada de timp. Sau, se poate continua pe termen lung. Cauze de incontinenta brusca sau temporara includ: (i) repaus la pat, de exemplu, la recuperarea de la interventii chirurgicale; (ii) Anumite medicamente (cum ar fi diuretice, antidepresive, tranchilizante, unele tuse si caile de atac rece si antihistaminice pentru alergii); (iii ) confuzie mentala; (iv) Sarcina; (v), infectii sau inflamatii de prostata; (vi) impactare de scaun de la constipatie severa, care provoaca presiuni asupra vezicii urinare; (vii) infectii sau inflamatii ale tractului urinar; (viii) Cresterea în greutate.

...