Durere de braţ


Braț | Ortopedie | Durere de braţ (Symptom)


Durerile de brat, de obicei se refera la durerea originara din portiunea între umar si încheietura mâinii. Durerile de brat nu trebuie neaparat sa provina de la brat; probleme vertebrale sau leziuni pot provoca dureri pe care le simtiti in brat, dar care de fapt apar în gât si partea superioara a spatelui. Bratele sunt formate din trei oase si nervi majori, precum muschi, tendoane, ligamente si articulatii. Toate sunt sensibile la daune sau rani care ar putea provoca dureri de brat.

Cauze

Durerea în brat poate rezulta dintr-o serie de factori. Anomalii ale pielii, nervilor, oaselor, articulatiilor, vaselor de sange, si tesuturilor moi ale bratului pot duce la durere. Uneori, boli care afecteaza alte organe din corp, cum ar fi boala vasculara periferica sau artrita, poate fi cauza de durere în brat.

Rar, durerea de brat poate fi un simptom al bolilor de inima. Cauzele durerilor de brat variaza de la usoare suparari la evenimente severe care pot pune viata în pericol, cum ar fi durerea unui infarct miocardic si angina pectorala, care se poate raspândi în zona bratului.

Simptomele care apar cu dureri de brat includ eritemul bratului, rigiditatea bratului, umflarea bratului, sensibilitate bratului, si umflarea ganglionilor limfatici de sub brat. Simptomele care apar cu dureri de brat cauzate de boli de inima includ transpiratie excesiva, greata, dificultati de respiratie, palpitatii, lesin, si dureri în piept.

Diagnostic si tratament

Tratamentul pentru durerile de brat depind in functie de cauza de baza. Tratamentul pentru durerile de brat pot include repaus, elevatie, o folie elastica, o atela sau fasa, comprese reci, medicamente non-steroidale sau anti-inflamatorii pentru durere, si interventii chirurgicale. Tratament suplimentar pentru durerile de brat cauzate de infectie poate include comprese calde si antibiotice.

...