Pierdere a memoriei pe termen scurt


Cap | Neurologie | Pierdere a memoriei pe termen scurt (Symptom)


Descriere

Memoria pe termen scurt, cunoscuta s cai memorie de lucru, este partea creierului care stocheaza gândurile si imaginile care sunt recente si nu se califica neaparat califica pentru depozitare pe termen lung. Informatiile care ajung în memoria pe termen scurt este de obicei mult mai accesibila decât cele din memoria pe termen lung.

Cauze

Exista multe probleme care pot duce la pierderi de memorie pe termen scurt, inclusiv: traumatisme cerebrale, alcoolism, abuz de droguri, imbatranire, convulsii, printre altele.

Printre simptomele gasite cu pierderea de memorie pe termen scurt este incapacitatea de a aminti ce s-a întâmplat acum o ora. Foarte adesea pierderea de memorie pe termen scurt este de scurta durata, iar pacientul va avea memoria înapoi dupa o perioada scurta de timp.

Diagnostic si tratament

Testele folosite pentru a diagnostica pierderile de memorie pe termen scurt, includ: CT sau RMN al capului, teste de sânge, EKG pentru boli specifice, care sunt suspectate (cum ar fi deficit de vitamina B12 sau boli tiroidiene), teste cognitive (teste psihometrice), punctie lombara, angiografie cerebrala.

O persoana cu pierdere de memorie are nevoie de o multime de sprijin. Îi ajuta a le arata obiecte familiare, muzica, sau fotografii. Terapia cognitiva, de obicei, printr-un logoped / limba, poate fi de ajutor pentru pierderile de memorie usoare pâna la moderate.

...