Slăbiciune a braţului


Braț | Reumatologie | Slăbiciune a braţului (Symptom)


Descriere

Slabire a bratului este o afectiune caracterizata prin pierderea de putere în brat. Slabiciunea în brate poate aparea pe una sau pe ambele parti ale corpului, poate veni impreuna cu slabiciune in alte parti ale corpului si poate sa apara cu alte simptome, cum ar fi dureri de brat.

Cauze

Cauzele obisnuite de slabiciune in brat includ o accidentare sau infectie a bratului; leziuni ale nervilor sau de compresie de la coloana vertebrala sau anumite conditii ereditare. Accident vascular cerebral este o cauza grava si pune viata in pericol. Slabiciunea bratul temporar poate fi cauzata de o infectie generala, cum ar fi raceala comuna.

Simptomele depind de cauza de baza pentru slabire a bratului. Simptomele pot include dureri musculare, febra, senzatie de amorteala. O persoana cu slabiciune de brat bilaterala are slabiciune musculara, în ambele brate. Lipsa de putere din brate poate fi cauzata de functionarea defectuoasa a unei parti a creierului, maduvei spinarii sau nervii spinali. Toate aceste structuri joaca un rol important în stimularea muschilor pentru a muta bratele.

Diagnostic si tratament

Apar dificultati în miscare sau dificultati în realizarea sarcinilor de zi cu zi. În unele cazuri, terapia fizica ar putea ajuta la îmbunatatirea puterii in brat. În cazul în care se produce slabiciunea in brat cu durere, medicamente pentru durere pot ajuta la rezolvarea ambelelor simptome. Tratamentul optim pentru lipsa de putere a bratului depinde de cauza de baza a slabiciune.

...