Pierdere a puterii (slăbiciune)


General sau altele | Medicină generală | Pierdere a puterii (slăbiciune) (Symptom)


Descriere

Slabiciunea proximala a doua sau patru membrelor sugereaza disfunctie musculara sau, mai putin frecvent, jonctiunii neuromusculare sau celulele corn anterior. Slabiciunea proximala care se dezvolta în saptamâni, luni sau ani este de obicei din cauza unor boli ereditare metabolice, inflamatorii, sau endocrine. Miopatia are loc slabiciune musculara frecvent simetric sau centurii scapulare pelviene. Boli neuromusculare jonctiune (cum ar fi miastenia gravis) se pot manifesta prin slabiciune proximala simetrice, frecvent asociate cu ptoza, diplopie sau slabiciune bulbara si de fluctuant precum seritate în timpul zilei. Slabiciune proximala a bolii anterioare celula corn este frecvent asimetric, dar familia poate fi simetrica daca. Amorteala nu apare în nici una dintre aceste boli.

Cauze

Oboseala este slabiciunea generala a organismului ca urmare a unui efort fizic si intelectual. Oboseala se manifesta prin tulburari de atentie, perceptia de activitate psihomotorie prin reducerea efortului de eficienta, greseli in executarea activitatilor desfasurate. În ceea ce priveste oboseala subiectiv este mai mult sau mai putin vagi: o slabiciunea generala, care poate fi definita si localizata, cu un ton variind de la senzatie de necesitatea de a se odihni state dureroase. Oboseala are o parte de aparare al organismului si este însotita de dificultati de concentrare, reducerea fizic, subliniind necesitatea de repaus. Oboseala nu este o boala, ea are doar consecinte temporare asupra organismului.

Slabiciunea, care se refera la o tulburare fizica poate diferi de slabiciunea, care este legat de o conditie emotionala sau psihologica. Slabiciunea care poate fi însotita de alte simptome care afecteaza corpul, inclusiv: dureri abdominale sau crampe, urina cu sange sau roz-colorate (hematurie), dureri in tot corpul, urina tulbure, diaree, urinare dificila sau dureroasa, sau de arsura la urinare (disurie), oboseala, febra si frisoane, simptome asemanatoare gripei (oboseala, febra, dureri în gât, dureri de cap, tuse, dureri, dureri si), urina urat mirositoare, senzatie generala bolnav, ratat perioadele menstruale.

...