Tensiune arterială scăzută sau hipotensiune


General sau altele | Cardiologie | Tensiune arterială scăzută sau hipotensiune (Symptom)


Hipotensiunea arteriala se refera la scaderea temporara a tensiunii arteriale. Persoanele care sufera de hipotensiune arteriala nu pot experimenta emotii puternice datorita activitatii cardiace crescute pe care o implica, presiunea ramânand foarte scazut si inima batand prea repede, cauzând o distributie anormala a sângelui, provocând presiunea sa scada si mai mult.

Cauze

Persoanele sanatoase pot experimenta hipotensiune arteriala ortostatica atunci când se ridica rapid dintr-o pozitie de asezat, mai ales dupa o masa. Hipotensiunea arteriala ortostatica este mai frecventa la persoanele în vârsta. Schimbarile în pozitie determina o reducere temporara a fluxului de sânge si, astfel, un deficit de oxigen la creier. Acest lucru duce la stare de confuzie, ameteli, si, uneori, o pierdere temporara a constintei.

Spre deosebire de hipertensiune arteriala, scaderea tensiunii arteriale este definit în primul rând de semne si simptome ale fluxului de sânge, si nu de catre un anumit numar de sânge presiune. Unele persoane pot avea de obicei tensiunii arteriale de 90/50 cu nici un simptom si, prin urmare, nu au tensiunea arteriala scazuta. Cu toate acestea, cei care au în mod normal, presiuni mai mari de sânge pot dezvolta simptome ale tensiunii arteriale în cazul în care tensiunea arteriala scade la 100/60. Tensiunea arteriala este determinata de doi factori: 1) cantitatea de sânge pompat de ventriculul stâng al inimii în artere, si 2) rezistenta la fluxul de sange cauzate de peretii arterelor (artere mici).

Diagnostic si Tratament

Testul TILT poate fi folosite pentru a confirma diagnosticul de hipotensiune arteriala ortostatica. Acest test evalueaza reactia organismului la modificarile de pozitie. Astfel, pacientul investigat sta intins pe o masa si este legat de ea prin niste centuri, apoi masa este ridicata si plasata intr-o pozitie verticala timp de o ora. Presiunea arteriala, frecventa cardiaca si simptomatologia sunt monitorizate. Adesea sunt administrate medicamente pentru a stabili un ghid util de tratament

...