Roseaţă a pielii abdomenului


Abdomen | Dermatologie | Roseaţă a pielii abdomenului (Symptom)


Înrosirea pielii abdomenului este o eruptie care poate fi o reactie la ceva ce o persoana a consumat.

Cauze

Eruptiile cutanate pot aparea din cauza medicamentelor puternice, sau a consumului unor substante toxice sau care elibereaza toxine. Cele mai frecvente cauze ale eruptiilor pe abdomen sunt infectiile. Orice infectie la nivelul stomacului poate dezvolta eruptii pe piele externa a abdomenului. Diferite tipuri de infectii ajung de multe ori la nivelul stomacului sau abdomenului prin ceea ce mâncam sau bem.

Dermatita de contact sau inflamatia pielii este cauzata de o reactie adversa la ceva care interactioneaza cu pielea, inclusiv a substantelor chimice gasite in detergent, sapun sau un parfum. De exemplu, o eruptie pe abdomen poate sa apara în cazul în care cineva poarta o haina noua sau dupa spalarea cu un nou brand de detergent. Alte forme de dermatita de contact includ expunerea la anumite plante, cum ar fi stejar otravitor sau iedera, o muscatura de animale, sau o intepatura de insecte. Boala Lime este cauzata de întepatura de capusa si poate aparea mai întâi ca un cerc cu un model de bou-ochi, progresand apoi la o eruptie pe piele.

Alte potentiale surse grave ale eruptiilor cutanate sunt alergiile la alimente si medicamente. Alunele, scoicile, capsunile si avocado sunt doar câteva dintre alimentele care pot declansa reactii alergice. Aceste alimente pot provoca reactii usoare, dar în unele cazuri, reactiile ar putea pune viata în pericol prin conditiile caracterizate de varsaturi, dificultati de respiratie, si umflaturi. Purpura alergica este o reactie alergica grava, ce pune de multe ori viata în pericol, care poate provoca o eruptie pe piele, dar poate afecta, de asemenea, articulatiile, tractul gastro-intestinal, si rinichii.

Diagnostic si tratament

Uneori, eruptiile cutanate ale abdomenului pot aparea ca urmare a iritarii pielii uscate. În aceste cazuri, eruptiile cutanate pot fi vindecate cu usurinta prin tratamente pentru piele si creme. Totusi, daca acest lucru nu se întâmpla, este important sa se consulte un medic. Acest lucru se datoreaza faptului ca motivul aparitiei eruptiilor cutanate poate fi o infectie sau unele substante toxice în abdomen. Tratamentele topice sau tratamentele eliberate fara prescriptie medicala nu vor fi de ajutor, deoarece infectia sau substantele toxice dezvolta o serie de alte complicatii care pot fi fatale.

...