Umflături pe gingii


Gura | Medicină generală | Umflături pe gingii (Symptom)


Prezenta unui nodul, sau masa, pe gingii poate fi un indiciu al mai multor conditii diferite.

Cauze

O infectie, cum ar fi o infectie bacteriana sau abces localizat, se poate prezenta ca o masa pe gingii. Tipuri de cancer sau tumori orale ale dintilor sau maxilarului sunt cauze mai rare de o masa pe gingii. Cancerul de gingii poate începe sa arate ca un cucui sau o rana care nu se vindeca. Inflamatia poate fi de culoare rosie sau alba si poate arata ca o îngrosare a gingiei. Dintii din apropiere de gat poate deveni subrezi sau protezele nu se pot integra foarte bine.

Leziunile traumatice si aftele sunt unele dintre cele mai comune cauze de o masa pe gingii. Uneori, schimbarile hormonale din timpul sarcinii pot provoca o mica umflatura ce se formeaza aproape de linia gingiei, cunoscuta ca un granulom piogenic. Boli ale gingiilor, de asemenea, cunoscute sub numele de boala parodontala sunt infectii bacteriene persistente în jurul gingiilor si a dintilor.

Diagnostic si Tratament

Un diagnostic poate determina daca suferiti de boala parodontala, facând un test relativ rapid si fara durere pentru a masura dimensiunea si adâncimea de buzunare în gingii. Pungile care sunt mai mari de 5 milimetri (mm) pot indica o infectie.

...