Pierderi de memorie (confuzie)


Cap | Neurologie | Pierderi de memorie (confuzie) (Symptom)


Descriere

Pierderi de memorie, numita si amnezie, este o stare caracterizata printr-un grad anormal de uitare si / sau incapacitatea de a aminti evenimente din trecut.

In functie de cauza, pierderea de memorie poate fi permanenta sau temporara si pierderile de memorie pot avea o incursiune brusca sau treptata. Pierderea de memorie poate sa se limiteze la incapacitatea de a aminti evenimentele recente, evenimente din trecutul îndepartat, sau o combinatie a celor doua. Desi procesul normal de imbatranire poate duce la dificultati în procesul de învatare si retinerea informatiei noi, in sine imbatranirea normala nu este o cauza a pierderii de memorie semnificativa daca nu exista boala însotitoare, care este responsabila pentru pierderi de memorie.

Cauze

Cauzele de amnezie au fost împartite în în mod traditional in anumite categorii. Memoria pare sa fi stocata în mai multe parti ale sistemului limbic al creierului, si orice conditie care interfera cu functia acestui sistem poate duce la amnezie. cauzele functionale sunt factori psihologici, cum ar fi tulburare psihica, stres post-traumatic sau, în termeni psihanalitici, mecanisme de aparare. Amnezie poate aparea, de asemenea, ca episoade spontane, în cazul de amnezie globala tranzitorie.

Exista mai multe tipuri de amnezie. amnezia Post-traumatica apare de obicei dupa un traumatism cranian, amnezia disociativa se datoreaza unei cauze psihologice si include: memorie reprimata, amnezie post-hipnotica. Amnezia lacunara este pierderea de memorie cu privire la un eveniment special si amnezia copilariei este incapacitatea de a aminti evenimente din copilaria proprie. Amnezia de sursa este o tulburare de memorie în care cineva isi poate aminti anumite informatii, dar ei nu stiu unde sau cum au obtinut informatiile.

Amnezia indusa de consumul de droguri este cauzata în mod intentionat prin injectarea unui medicament amnezic pentru a ajuta un pacient sa uite interventii chirurgicale sau proceduri medicale. Amnezia anterograda este pierderea de memorie pe termen lung, pierderea capacitatii de a forma amintiri noi, prin memorare. Amnezia retrograda, pierderea de amintiri pre-existente vizand amintirile cele mai recente ale pacientului.

...