Artralgie, durere de cot


Braț | Reumatologie | Artralgie, durere de cot (Symptom)


Cotul este punctul în care trei oase lungi se întâlnesc în partea de mijloc a bratului. Durerea de cot este cel mai adesea rezultatul tendinitei, ceea ce poate afecta cotul interior sau exterior.

Cauze

Durerea in cot poate fi cauzata de multe conditii. De obicei, în cazul adultilor, aceasta se datoreaza tendinitei, o inflamatie si leziune a tendoanelor, tesuturile moi care ataseaza muschiul de os.

Durerea de cot poate aparea, de asemenea, în anumite sporturi. Jucatorii cu rachete sunt cei mai înclinati sa raneasca tendoanelor pe partea exterioara a cotului. Aceasta conditie este denumit în mod obisnuit cot de tenis. Jucatorii de golf sunt mult mai susceptibili de a leza tendoanelor pe interiorul cotului.

Copii mici dezvolta de obicei o afectiune a cotului, atunci când cineva trage de bratul lor in pozitie dreapta. Oasele sunt despartite momentan si un ligament aluneca între, si ramane blocat în locul in care oasele sunt fixate la loc. Copiii vor refuza, de obicei, utilizare bratului, si simt durere la orice încercare de a îndoi sau indrepta cotul. Aceasta conditie este, de asemenea, numita subluxatia cotului.

Alte cauze comune de durere cot sunt: bursita, inflamatia unei perne umplute cu lichid sub piele, artrita descrisa ca ingustarea spatiului articular si pierderea cartilajului în cot, luxatii ale cotului, infectii sau fracturi ale cotului.

Diagnostic si tratament

Tratamentul poate include gheata, odihna, precum si medicamente pentru inflamatie. Tratamentul pentru durere mult mai grava a cotului depinde de natura bolii sau a conditiei pacientului.

...